Välkommen till HittaDjurs blogg

Ja det blev en blogg iallafall tillslut. Tänkte att detta kunde vara en liten del av sidan med tankar och ideer som dyker upp i våra huvuden medans vi vidareutvecklar vår sida. Det kommer garanterat att dyka upp en massa andra saker oxå. ;-)
Det kommer att komma nya artiklar på www.hittadjur.se och de kommer även läggas ut här.

Snart är vi även med i en hundtidning nära dig ;-) där min artikel m.m. kommer att vara med.
Jättebra reklam för oss som i slutändan hjälper djuren på vår sida mfl. Ju fler som vet om sidan desto fler kan hålla utkik efter just den hunden/katten/kaninen etc.  Vi är enormt tacksamma för varje sida som länkar till oss, varje ord som nämns om oss i tidningarn eller media öht, varje samtal där någon nämner oss osv. Det hjälper djuren.

När vi fick idén till sidan ville vi hjälpa ägare till försvunna hundar då vi själva vet vilken mardröm det är när ens hund är borta. Det finns inte ord att beskriva den känslan och man önskar att alla slapp uppleva den.
Vid den tiden fanns ingen annan sida som hade gratis efterlysningsannonser MED bilder och även indelat länsvis. Bilder är OERHÖRT viktigt då inte alla känner till raser eller hur vissa blandraser kan se ut.
Sen tänkte vi till, varför begränsa oss till att hjälpa bara hundar, varför inte ta med alla djur? Sagt och gjort. Det blev hittadjur.se, det var tänkt en annan adress från början men tack vare att jag lade ut den idén och adress på ett hundforum för att få lite respons så reggades den adressen DAGEN efter mitt inlägg med den designen jag skrivit om. Dumt av mig jag vet men.... i slutändan har vi en adress vi är MYCKET mer nöjda med, dessutom kortare ;-) och sidan växer som sjutton. Vi vidareutvecklar den hela tiden och får nya idéer. Om jag inte minns fel nju så gjorde vi under våren 2009 en bra filtrering på sidan. Man kan nu filtrera annonserna efter djurslag vilket i stort sett ger ju den tanken vi hade från början att bara har hundar. Katter, kaniner, sköldpaddor, hästar, iller etc ALLA är de älskade husdjur men på detta sätt kan användaren välja själv vilka annonser denne vill se.

Sökfunktionen på sidan är en fördel både för oss som administrerar sidan och för användare.

Våra hundar har varit med och fångat in hundar på rymmen. De är inte utbildade i något annat än vanligt person- och saksök men har tidigt visat att de markerar på hundar och har varit till stor hjälp. Om inte annat när man har en hund som älskar allt och alla och som alla andra hundar älskar och söker sig till. Det resulterade il att en vovve lätt lät sig infångas när den kom fram till vår hund. De är våra älsklingar och det finns inte ord att beskriva den kärlek vi känner för dem. Nu har de blivit lite till åren, schäfern är lite vinglig på bakbenen och taxen har fått diagnosen epilepsi och diskbråck. Ändå arbetar de med en enorm glädje men vi ser till att de får det de behöver men absolut inte för mycket. Det handlar om lagom....

Därför kommer vi inte utbilda våra pojkar vidare utan det får bli framtida vovvar i sådana fall. Det finns utbildning för hundar som söker andra hundar, vilket vi kommer återkomma till framöver.

Finns det idéer, synpunkter, eller är det bara så att man vill skriva en rad här i bloggen.... Kom igen! vi blir jätteglada. :-)

Mvh
Petra & Pontus
Bamse & Zeke
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0